Jobba som sjuksköterska i Norge

Har du tröttnat på den svenska vården och de undermåliga löner du som utbildad sjuksköterska får i Sverige? Ta då chansen att få användning för dina kunskaper i Norge, där svenskar är mer än välkomna att dela med sig av sina arbetserfarenheter. Med en chans på nästan 40 % högre lön än i Sverige har du möjlighet att dryga ut kassan, och inte minst få arbeta under nya och spännande former.

Sjuksköterskeyrket i Norge är till stor del lik den svenska, men det finns flera skillnader. Som sjuksköterska behöver du inte ha någon specialitet eller inriktning från tidigare utbildning, utan kan få skifta sysslor och avdelningar med jämna mellanrum. Arbetet är heller inte lika självständigt som i Sverige, utan ledaren i teamet är läkaren, men samtidigt har du flexiblare arbetstider och större chans att påverka ditt schema.

För att börja jobba som sjuksköterska i Norge krävs en norsk sjuksköterskelegitimation, som du enkelt hittar och kan skriva ut här. Legitimationen kostar cirka 1000 svenska kronor, och det tar ungefär åtta veckor innan du får det hemskickat. Sedan är det bara att söka jobb som auktoriserad sjuksköterska i Norge!