Hitta lediga jobb i Norge

Norge är ett av de länderna i världen med störst ekonomisk tillväxt sedan 1970-talet och är ett modernt och välutvecklat industriland. Deras ständigt uppåtgående välstånd har genererat många arbetstillfällen och lett till en stor brist på arbetskraft. Lediga jobb i Norge finns inom alla branscher, och därför är det inte svårt att hitta något som passar just dig!

Vanligaste yrkesgrenarna att finna jobb inom är industri (exempelvis fisk- och oljeindustrin), sjukvård och restaurangbranschen, men även butiks- och affärsjobb finns det gott om.

Nav.no är den norska motsvarigheten till den svenska Arbetsförmedlingen och fungerar på ungefär samma sätt. Här kan man hitta lediga jobb inom hela Norge och man söker på region, yrke eller kvalifikationer precis som i Sverige.

Gulesider.no kan du själv slå upp privata företag och hitta sådant som inte annonseras ut.

Annars är Arbetsformedlingen.seen bra sökmotor även för lediga jobb i Norge, och där kan du också hitta bra information om vad du som svensk bör tänka på innan du ger dig av till grannlandet i väst.

Hur ska ansökan se ut?

Norrmännens CV är utformade på nästan samma sätt och har inga särskilda krav utöver våra svenska kriterier. Det viktiga är att fatta sig kort och professionellt, presentera sig själv och lyfta fram sina kunskaper. Meriter och referenser kan vara avgörande. Svenskan är inget hinder.

Självklart är också det allra enklaste att vara på plats i Norge och söka därifrån, eftersom att de allra flesta lediga jobb annonseras ut i det egna landet. Personlig kontakt och möte med arbetsgivaren gör ökade chanser att få jobbet!

Det viktigaste av allt – ge inte upp! Var uppfinningsrik och våga chansa, skicka ut ett CV och personligt brev till företagen även om de inte utannonserar lediga tjänster och var inte rädd för att få ett nej. Ju fler nej, desto större chans är det att nästa svar är ett ja.