Rensa fisk i Norge

Norge är idag världsledande inom fiske och fiskeindustrin, vilket självklart har lett till att en stor del av den norska arbetskraften behövs just där. Ju längre norr ut du kommer, desto mer breder fiskeindustrin ut sig och dominerar städer och orter längs kusten.

Att tänka på är att fiskrensning är ett säsongsarbete och därmed tidsbegränsat. Man bör också kolla när säsongerna börjar, så att man är ute i god tid när de söker arbetskraft. Oftast är det bra att söka tidigt på våren eller sommarhalvåret, då de vanligaste fiskbestånden tas upp och säljs.

Många fiskeföretag längs kusterna är små och lokala, och de annonserar kanske därför inte om lediga jobb. Lättast är därför att slå upp alla små företag du kan hitta och starta en telefonjakt. Forum och diskussionstrådar på nätet finns i mängder; där kan du hitta tips om bra företag, råd och stöd från tidigare arbetare och inte minst hitta personer att göra en gemensam resa med.

Att rensa fisk i Norge är ett tungt och slitsamt jobb som kräver mycket, både fysiskt och psykiskt, men samtidigt kan vara en guldgruva för den som är ute efter snabba pengar. Du får alltså vara med på att det kan vara obekväma arbetstider och långa pass, men du tjänar desto mer!